22 Ara 2016

20 Aralık Görme Engelliler Farkındalık Etkinliği

İstanbul Gedik Üniversitesi Engelli Öğrenci Biriminden 20 Aralık Görme Engelliler Farkındalık Etkinliği

20 Aralık Salı günü Cemile Çopuroğlu Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Elif Lermi ve Öğr. Gör. İrem Altan liderliğinde İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü ve MYO Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri tarafından  “Görme Engelliler Farkındalık Etkinliği” düzenlendi.

Etkinlik İstanbul Gedik Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Temsilcileri ile işbirliği halinde MYO, Mühendislik Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğrencilere sürpriz olacak şekilde gerçekleştirildi. Amaçlı empati kurmayı amaçlayan farkındalık çalışmaları ile üniversite öğrencilerinin görme engelli olmanın nasıl bir duygu olduğunu deneyimlemeleri sağlanmıştır.

Etkinlik sonunda öğrenciler , görme engelli bireylerin nasıl zorluklar yaşadıklarını etkinlikler sonrasında daha iyi anladıklarını bu tür etkinliklerin arttırılarak bir çok insana ulaştırılması ve böylece farkındalık duygusunun artırılması  gerektiğini ifade etmişlerdir.