2022-2023 AKADEMİK YILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
2022-23 Akademik Yılı Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Açılış Töreni 11 Ekim 2022, Salı günü saat 14.30’da Kartal Kampüsü B Blok Konferans Salonunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Kesik ve Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Hülya Gedik’in Açılış konuşmalarının ardından Trinity Laban Müzik ve Dans Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi, Piyanist- Eğitmen Can Çakmur “Mekanikleşen Dünya’da Sanatın Evrilen Rolü: Felsefi ve Sosyolojik Bakış” konulu Açılış Dersi ile törene katılımda bulundu.
Açılış Konuşmasında Prof. Dr. Ahmet Kesik lisansüstü eğitimi hakkında “Yabancı dili olan öğretim elemanı ve yabancı dilde program sayımızı hızla artıracağız. Bu dönem Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları gündemimize girmiş durumdadır. Bunun için bir lisansüstü programı açacağız. YÖK’ün bu doğrultuda yürüttüğü projelere dahil olacağız. Siber güvenlik ile ilgili bir lisansüstü program açacağız” sözleri ile yeni bölümlerin açılacağını ve projelerin yapılacağını müjdeledi.
Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) proje çağrısını akademisyenlere hatırlatan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kesik, akademisyenlerimizden yeni projeler beklediklerini aktardı. YÖK’ten gelecek yeni talimata kadar,Lisansüstü eğitim için derslerin yüzde 40’ının online, yüzde 60’ının yüz yüze olacak şekilde belirlendiğini aktaran Prof. Dr. Ahmet Kesik yeni lisansüstü dönemi için akademisyenlere ve öğrencilere başarılar diledi.
İstanbul GEDİK Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Hülya Gedik konuşmasında “dijitalleşme“ konusuna dikkat çekti. Sayın Hülya Gedik önümüzdeki dönemde yönetim bilişimleri, dijital hukuk, dijital pazarlama, sürdürülebilir kalkınma hedefleri, artırılmış gerçeklik, nanoteknoloji, dijital medya ve iletişimi gibi yeni programlar için hazırlık yaptıklarını açıkladı. Sayın Gedik mevcut programlara da uzaktan eğitim olanağını getirdiklerinin müjdesini verdi.
Açılış konuşmalarının ardından “Açılış Dersini” gerçekleştiren Piyanist- Eğitmen Can Çakmur Mekanikleşen Dünya’da Sanatın, sanat yapabilmenin zorluklarından ve öneminden bahsetti.
“İnsan sanatla kendini “insan” hissediyor. Sanatçılar dünyayı kurtarmazlar evet ama Dünyanın daha iyi bir yer olabileceğini “sanatlarıyla” hatırlatırlar. “ ifadelerini kullanan Can Çakmur seyircilerin önünde sahneye çıkmanın kendisine “kollektif bir toplum olduğumuzu, dayanışma içinde olduğumuzu hatırlattığını” aktardı . Can Çakmur konuşmasını “Sanatla unuttuğumuz duygusallığımızı keşfediyoruz. Rasyonellikten, pragmatiklikten uzak, insan olduğumuzu hissedebiliyoruz. Bu yüzden sanat hep var olsun” sözleri ile noktaladı.
Açılış dersinin sona ermesinin ardından Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kesik, Piyanist Can Çakmur’a plaket takdim etti.