8 Ara 2016

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü

“EL ELE TUTUŞALIM HALKAYA KATILALIM”

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü kapsamında,  İstanbul Gedik Üniversitesi, Pendik Belediyesi ve Pendik Kaymakamlığı ile ortaklaşa olarak, İlköğretim öğrencilerinin engelli akranlarına yönelik kabul ve olumlu tutum geliştirmeleri amacıyla 05 – 09 Aralık 2016 tarihlerinde Pendik İlçesinde “El ele tutuşalım, halkaya katılalım” etkinliği gerçekleştirildi.  Etkinlik kapsamında Aktif Yaşam Merkezinden (AYM) gelen engelli çocuklar ile akranları Pendik Dolayoba Spor merkezinde bir araya gelerek çeşitli sportif faaliyetler gerçekleştirdiler.

Bu etkinliğin temel amacı engelli bireylerin yaşamda karşılaştıkları en önemli engellerden biri olan olumsuz ön yargılar ve ayrımcılığı yıkmaktır. Engelli bireyler, bu olumsuz önyargılar ve ayrımcılık nedeniyle eğitim ve istihdam başta olmak üzere birçok haklarından yararlanamamakta ve potansiyellerini gerçekleştirememektedirler. Erken yaşlardan itibaren temasa dayalı farkındalık çalışmaları, toplumda engelli bireylere yönelik var olan ayrımcılığı ve olumsuz tutumları ortadan kaldırmaya yönelik önlemlerden biri olarak kabul edilmektedir. Özetle, bu etkinlikten elde edilen kazanımların çocuklar arasında sevgi, kabul ve hoşgörü gibi değerlerin yayılmasında rol oynayacağı düşünülmektedir.

İlköğretim öğrencilerinin engelli akranlarına yönelik kabul ve olumlu tutum geliştirmeleri amacıyla Pendik İlçesinde öğrenim gören yaklaşık 250 kişilik ilköğretim öğrencilerinin , “Aktif Yaşam Merkezine kayıtlı olan 250 sporcu ile “Elele tutuşalım, halkaya katılalım” etkinliği kapsamında çeşitli fiziksel aktivitelere katılımları planlanmıştır.

Aktif Yaşam Merkezine kayıtlı olan 250 sporcu ve akranlarının birlikte katıldıkları Tam katılımlı fiziksel aktivite etkinlikleriyle 1 Aralık’ta başlayan etkinlikler, 3 Aralık’ta Dünya Engelliler günü kapsamında Geçit töreni, Açılış konuşmaları, etkinlikler ve madalya takdimi ile devam etti.

Bu etkinlikten elde edilen kazanımların çocuklar arasında sevgi, kabul ve hoşgörü gibi değerlerin yayılmasında rol oynayacağı düşünülmektedir.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”135″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”imagedate” order_direction=”DESC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?