9 May 2017

44. MOBBİG Toplantısına Katılım Sağlandı

İstanbul Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin CENGİZ ve Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hülya SOYDAŞ ÇAKIR  44. MOBBİG (Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu) Toplantısına katıldılar.

Türkiye Cumhuriyeti (TC) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üniversitelerinin, Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu (MOBBİG)  44.  Olağan Toplantısı Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ev sahipliğinde 04-05 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşti.

MOBBİG toplantıları Mimarlık bölümlerinin yönetimini ve eğitim programlarını ilgilendiren konularda iletişim gereksiniminin artması ile 1996 tarihinde başlayan Mimarlık Bölüm Başkanları yılda en az iki kez yapılmaktadır. Toplantıların amacı, mimarlık eğitimi yapan kurumlar arasında diyalog ortamının oluşturulması ve iletişimin sağlanmasıdır. MOBBİG mimarlık eğitimi üzerine ele aldığı ve önemsediği konuların uluslararası bağlamdaki konular ve gelişmelerle olan koşutluğunu  izlemekte ve değerlendirmektedir.

44. MOBBİG Toplantısı’nda mimarlık eğitim ve öğretim gündeminde önemli yer tutan konular, “Mimarlık Eğitiminde Müfredat” başlığı altında görüşüldü. Toplantıda çok sayıda devlet ve vakıf üniversitesinden Dekan, ,Mimarlık Bölüm Başkanı, Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı, öğretim üyesi ve konuk katılım  sağladı.

Organizasyonun ikinci gününde Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin CENGİZ’in yer  aldığı MİDEKON (Mimarlık Fakültesi Dekanları Konseyi) ortak çalışması gerçekleştirildi.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?