11 Mar 2015

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Gedik Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” başlıklı bir etkinlik düzenlendi.

por Bilimleri Fakültesi ile İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik, Kartal Yerleşkesi B Blok Konferans Salonunda Prof. Dr. Dilara Özer’in açılış konuşmasıyla başladı. Bu konuşmayı sanatçı Yonca Atar’ın etkileyici arp dinletisi izledi. Bu güzel dinletinin ardından Mor Çatı gönüllüleri Hukukçu Çiğdem Hacısoftaoğlu, PsikologFeride Yıldırım Güneri ve Sosyal Çalışmacı Esen Özdemir’in katılımları ile bir panel gerceklestirildi. Yrd. Doç. Dr. İlknur Hacısoftaoğlu’nun moderatörlüğünde yapılan panelde Feride Yıldırım Güneri kadınların gündelik hayatlarında karşılaştıkları şiddet türlerinden bahsederek siddetin her boyutuyla kadınların hayatına nasıl nüfuz ettiğini örnekler esliğinde göz önüne serdi.

Çiğdem Hacısoftaoğlu 2012’de yürürlüğe giren 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un maddelerini ele alarak, kadınların yasal haklarını anlattı. İlgili kanunun kadın hareketinin uzun yıllara dayanan mücadelesinin ürünü olduğunu vurgulayan Hacısoftaoğlu’nun ardından, Esen Özdemir Türkiye’de kadın hareketinin tarihine kısaca değindi. Özdemir ayrıca ilgili kanun yürürlüğe konmuş olsa dahi kadınların uygulamada yaşadıkları sorunların devam ettiğini morçatı deneyimleri üzerinden anlattı ve sorunun yasalarda değil uygulamada olduğu noktasının altını çizdi.

Soru cevap kısmıyla son bulan panelin ardından Prof. Dr. Dilara Özer tarafından katılımcılara fidan bağışı plaketleri sunuldu.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?