3 May 2018

Antalya’da Gerçekleştirilen Kongrede Katmanlı İmalat Teknolojileri Konuşuldu

ANTALYA’DA YAPILAN ULUSLARARASI KONGREDE KATMANLI İMALAT TEKNOLOJİLERİNİN GELECEĞİ ELE ALINDI

Üçüncü Uluslararası Katmanlı İmalat (3D Printing) Teknolojileri ve Dijital Endüstri Kongresi 19-21 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi. Kongre başkanı Prof.Dr.Kerim Çetinkaya’nın açılış konuşmasıyla başlayan kongre, katmanlı imalatın biyomedikal, endüstri, hava araçları, eğitim gibi birçok alandaki akademik çalışmaları ile devam etti. Davetli konuşmacılardan  Autodesk Türkiye sorumlusu Evren Arın tasarımın geleceği, CSIRO (Avustralya Ulusal Bilim Dairesi) Katmanlı İmalat Direktörü Dr.Stefan Gulizia yenilikçi katmanlı imalat teknolojileri, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim üyesi Prof.Dr.Okyay Kaynak 21. yüzyılın gelişen teknolojileri ve North Carolina State Üniversitesi Katmanlı İmalat Merkezi Direktörü  Prof.Dr.Ola Harrysson katmanlı imalat teknolojisinin geleceği başlıklı konularda sunumlarını yaptılar. Kongrede İstanbul Gedik Üniversitesi Mekatronik Müh Bölüm Bşk. Dr.Öğr.Ü.Savaş Dilibal,  Dr.Öğr.Ü.Haydar Şahin ve Cihan Candaş “Yeni nesil biyolojik ilhamlı insansız hava araçları için esnek kanat tasarımı ve katmanlı imalatı” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler. Nikel-titanyum (NiTi) şekil bellekli alaşımların geleneksel ve katmanlı imalatla üretimi konusunda sunum yapan Dr.Öğr.Ü.Savaş Dilibal, artık NiTi alaşımlarla 4D üretim yapıldığını açıklamıştır.  Katmanlı imalat konusunda Antalya’da gerçekleştirilen uluslararası kongre, katma değeri yüksek ileri teknoloji ürünlerinin ülkemizde geliştirilmesi ve yayılması açısından büyük fayda sağlayacaktır. İstanbul Gedik Üniversitesi’nin de düzenleme kurulunda bulunduğu Üçüncü Uluslararası Katmanlı İmalat (3D Printing) Teknolojileri ve Dijital Endüstri Kongresinde akademiden ve endüstriden 157 sözlü sunum gerçekleştirilmiştir.