11 Nis 2018

Aracı Kurumların Finans Piyasasında Yeri Konulu Seminer

Üniversitemiz İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Finans bölümü bünyesinde, Gedik Yatırım Eğitim Müdürü Sayın Ercan Göçmen tarafından fakülte etkinlikleri kapsamında “Aracı Kuruluşların Finansal Piyasalardaki Yeri” konulu bir seminer gerçekleştirildi.

11 Nisan 2018 Çarşamba günü seminer salonunda gerçekleştirilen seminerde,  özet olarak; aracı kurumların bireysel ve kurumsal tüm sermaye piyasası araçları için yatırım danışmanlığı hizmetinin nasıl sunulduğu hakkında genel bilgiler verildi. Sektörde yatırım yapmak isteyen müşterilere ne tür hizmetlerin sunulduğu, piyasalar ve yetki belgelerinin neler olduğu açıklandı.  Ayrıca, bu alanda kariyer yapmak isteyen öğrencilere kariyer planlarını şekillendirecek yönde çeşitli tavsiyelerde bulunuldu. Kendilerini nasıl yetiştirmeleri gerektiği, yeterliliklerini nasıl sağlayacakları, hangi alanlarda, hangi konumlarda çalışabilecekleri ve bunların avantajları ve dezavantajları konusunda bilgilendirildi.