9 Mar 2015

Arduino Workshop-1 Semineri Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği öğrencilerinin katılımı ile 7 Mart 2015 Cumartesi günü 11:00-14:00 saatleri arasında “Arduino Workshop – I” semineri gerçekleştirilmiştir. Arduino mekatronik robotik tasarım, prototip geliştirme ve amatör uygulamalarda yaygın olarak kullanılan entegre bir kontrol sistemidir.

Seminere GNDTeknik (gndteknik.com) adına katılan Sinan Kayadibi tarafından öncelikle öğrencilere Arduino konusunda temel bilgiler aktarılmıştır. Temel bilgilerin ardından PICProje (picproje.org) adına seminere katılan Yunus Öztekin tarafından Arduino-Uno`nun programlama, mikrodenetleyici ve diğer ortam araçları ile entegre kullanılması öğrencilere dört farklı uygulama ile gösterilmiştir. Mekatronik Mühendisliği 2`nci sınıf öğrencisi Caner Yaldız’ın girişimiyle, öğrenciler tarafından birlikte alınan Arduino-Uno R3 kartları ile led, potansiyometre, ısı-nem sensörü ve LCD ekran uygulamaları yapılmıştır.

İlerleyen günlerde “Arduino Workshop” serisi seminerler Mekatronik Mühendisliği öğrencilerinin katılımı ile farklı uygulama içerikleri ile gerçekleştirilmeye devam edecektir.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?