21 Kas 2018

ARŞ. GÖR. MURAT MADAN JAPONYA’DA IOC GENÇLİK ZİRVESİ’NE KATILACAK

Üniversitemizin spor bilimleri fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalışan Murat MADAN, Uluslararası Olimpiyat Komitesi(IOC) tarafından seçilerek, 6-18 Ekim tarihlerinde  Buenos Aires 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda Young Change Maker (Genç Fark Yaratanlar Temsilcisi) olarak görev almıştır. Temsilcimiz, yine bu görevliyle bağlantılı olarak IOC’nin farklı bir programı olan YCM+ proje programına Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi desteği ile başvurmuş ve ülkemiz adına oluşturduğu ‘’10-14 Yaş Çocuklar için BMX Bisiklet’’ projesi IOC tarafından kabul edilmiştir. Kabul edilen projeler, 29 Kasım-3 Aralık tarihlerinde Japonya’nın Tokyo şehrinde yapılacak olan IOC Gençlik Zirvesi’nde, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas BACH’a sunulacaktır. Dünyanın farklı ülkelerinden kabul edilen 32 projeden birini  oluşturan Murat MADAN’ı ve danışması Prof.Dr. M.Yavuz TAŞKIRAN’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.