24 May 2022

Bağımlılıkla Mücadele kapsamında “Davranışsal Bağımlılık”

Davranışsal Bağımlılık Nedir?

“Davranışsal Bağımlılık”; fiziksel bir maddeye dayandırılamayan, davranış tabanlı bağımlılıklar olarak tanımlanmaktadır. Davranış tabanlı bağımlılıklar; oyun, bilgisayar, televizyon, kumar vb. bağımlılıklar ile insan-makine etkileşiminin kurulduğu teknolojik bağımlılıkları kapsadığı bilinmektedir. Davranışsal bağımlılıklar fiziksel hastalık riski oluşturmakla birlikte, birey üzerinde daha çok psikolojik ve sosyolojik problemlere neden olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Her türlü bağımlılıkla mücadelede olduğu gibi davranışsal bağımlılık ile mücadelede de en önemli unsur kişinin farkındalığıdır.

Öğrencilerimizi ve tüm toplumu bilinçlendirmek ve yarar sağlamak adına İstanbul Gedik Üniversitesi olarak amacımız; tüm bağımlılıklara ilişkin bilgi sahibi olmaları, bağımlılığa dönüşebilecek alışkanlıklarını gözden geçirebilmeleri, bağımlılığın nasıl önlenebileceğini ve ne şekilde tedavi olunabileceği hakkında bilgi sahibi olmalarıdır.

Bağımlılıkla Mücadele için lütfen aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

Bağımlılığın Zararları Nelerdir?