28 Nis 2022

Bağımlılıklarla Mücadelede Sigara Hakkında Yanlış Bilinenler

“Tütün” yalnızca kullanıcı olanlarda değil, doğrudan kullanıcısı olmayanlarda da sağlık sorunlarıyla birlikte ciddi sonuçlara yol açabilmektedir. Bu nedenle tütün kullanmadığı halde tütüne maruz kalanların durumu da büyük bir önem arz etmektedir. Bu durum pasif içicilik ya da ikinci el tütün dumanına maruz kalma olarak ele alınmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü 2020 yılı açıklamasına göre; ikinci el tütün dumanına maruz kalma, özellikle erken yaşta çok daha kritik sonuçlara sebep olmaktadır. Dünya genelindeki çocuk nüfusunun yaklaşık yarısı tütün dumanının kirlettiği havayı solumakta ve bu durum ciddi sonuçlara neden olabilmektedir.

Öğrencilerimizle birlikte tüm toplumu bilinçlendirmek ve yarar sağlamak adına İstanbul Gedik Üniversitesi olarak amacımız; sigara, alkol ve madde bağımlılığına ilişkin bilgi sahibi olmaları, bağımlılığa dönüşebilecek alışkanlıklarını gözden geçirebilmeleri, bağımlılığın nasıl önlenebileceğini ve ne şekilde tedavi olunabileceği hakkında bilgi sahibi olmalarıdır.

Bağımlılıkla Mücadele için lütfen aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.