1 Eki 2021

Beslenme ve Diyetetik bölümü Öğretim Üyesi Dr. Erdem Tezcan’ın almış oldukları patent Teknofest’te gümüş madalya aldı.

Sağlık Bilimleri Fakültemiz Beslenme ve Diyetetik bölümü öğretim üyelerinden, Dr. Öğr. Üyesi Erdem TEZCAN, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Ana Bilim Dalı ile beraber TEKNOFEST Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali bünyesinde gerçekleştirilen ISIF’21 Uluslararası patent ve buluş yarışmasında, A HEAP DELIGNIFICATION (bir yığın delignifikasyonu) projesi kapsamında aldıkları Ulusal ve Uluslararası patentleri ile gümüş madalya kazandılar.

İlaçtan gıda sektörüne, tekstilden savunma sanayine kadar birçok sektörde ham madde olarak kullanılan Selüloz üretimi için geliştirdikleri, çevre dostu bir teknoloji ile bu ödüle hak kazanmış oldular. Başarılı Öğretim Üyemizin ortaya koyduğu bu bilimsel çabaları alkışlıyor, Üniversitemizin adını bilimsel platformlarda başarı ile taşıdığı için kendisine teşekkür ediyoruz.