20 Eki 2024

“CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYILINDA HER ALANDA GÜÇLÜ KADIN ÇALIŞTAYI II; DİJİTAL DÜNYADA VAR OLMAK” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİMER) tarafından ikincisi gerçekleştirilen “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Her Alanda Güçlü Kadın Çalıştayı II; Dijital Dünyada Var Olmak” programı yoğun katılım ile 17 Ekim 2024 Perşembe günü Gedik Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Çalıştayın ana temasını birkaç noktada değerlendirdiğimizde; içinde yaşadığımız dijital çağda yeni teknolojileri üreten insan kaynağındaki çeşitlilik ve kapsayıcılık için Türkiye’nin lider ülkeler arasına girmesi yolunda ülke ekonomisini iyileştirmek her ferdi ile birlikte çağın fırsatlarına erişmesinden geçmektedir. Günümüze kadar cinsiyet; bilgi ve iletişim teknolojilerine erişebilme ve bu teknolojileri yetkin olarak kullanabilme açısından önemli bir değişken olarak kabul edilmiştir. Kamu, özel ve sivil toplumun lider temsilcilerinin yer aldığı bu çalıştayda dijitalleşme ve yapay zeka teknolojileri tüm boyutu ile değerlendirilmiş ve çözümün bir parçası olmak üzere kadınların toplumsal cinsiyet normları dışına çıkarak varlığının güçlendirilmesinin altı çizilmiştir.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet KESİK ve Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşin ŞİŞMAN’ın açılış konuşmaları ile başlayan program ardı ardına 4 oturum şeklinde devam etmiştir. I. Oturum Kadın ve Teknoloji, II. Oturum Dijital Platformlar ve Kadın Girişimciliği, III. Oturum Dijital Toplumda Kadın Liderliği ve son oturum Sürdürülebilirlik Bağlamında Kadın Ve Çevre başlığında toplam 15 katılımcının değerli sunumları ve deneyimlerinin aktarımı ile devam etmiştir. Çalıştay sonunda yapılan değerlendirme ve sunulan bildiriler bir e- kitap olarak okuyucu ile buluşacaktır.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?