14 Mar 2022

DİJİTAL ÇAĞDA KADIN LİDERLİĞİ ZİRVESİ DÜZENLENDİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Üniversitemiz tarafından düzenlenen “Dijital Çağda Kadın Liderliği Zirvesi” 8-9 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi.

8 Mart Salı günü saat 10.00 da düzenlenen “Dijital Çağda Kadın Liderliği Webinarı” Hande Demiral’ın Moderasyonu ile yapıldı.  Mütevelli Heyet Başkanımız Hülya Gedik ve Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Akkuş’un açılış konuşmaları ile başlayan program, Kütahya Porselen Sanayi AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, SRP- Legal Kurucu Yöneticisi Av. Dr. Çiğdem Ayözger Öngün, Capital Dergisi Yazı İşleri Müdürü Ebru Fırat Tayman ve Gazeteci Yazar Elif Ergu’nun katılımı ile yapıldı. Panelde farklı sektörlerde kadın odaklı dijital dönüşümün nasıl gerçekleştirildiği ve covid döneminde hızlanan gelişmeler değerlendirildi.

9 Mart 2022 Çarşamba günü Zirvenin II. gün etkinleri öncelikle Üniversitemiz, Pendik Kaymakamlığı ve Pendik Halk Eğitim Merkezi ortaklığında yürütülecek olan Pendik Kadın Dijital Girişimcilik Projesinin (PEKAD) açılış töreni ile başladı. Sosyoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Erbuğ tarafından sunumu yapılan törende ilk olarak Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman projenin tanıtım videosu ile yapılacak çalışmaların detaylarını anlatdı. Sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Akkuş tarafından, bilimin ve teknolojinin hızlı gelişimi ve bunun günlük hayatlarımıza yansımalarını konu alan açılış konuşması yapıldı. Mütevelli Heyet Başkanımız Hülya Gedik ve Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya projeye olan özel desteklerini, kadınların çalışma hayatında güçlenmelerini kendi çalışma deneyimlerini anlatarak ifade ettiler.

Programın 2. Kısmı “Dijital Girişimciliğin Kadın Liderleri Paneli” ile devam etti. Moderatör Dr. Ayşin Şişman; konukları TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Kal, Arya Women Yatırım Platformu Kurucu Ortağı Münteha Adalı ve Loud and Proud Company Kurucu ortağı Elif Çetin ile kadın girişimciliğinin sorunları, dijitalleşmenin getirdiği fırsatlar ve işin geleceğine dair konuları değerlendirdiler. Programa katılım gösteren proje yararlanıcısı 185 kadın tarafında yoğun ilgi ile izlenen panel, soru cevap kısmı ile sona erdi.