26 Tem 2018

Dr. Öğr. Üyesi Feyza Başar İngiltere’de Tebliğ Sundu

Dr. Öğr. Üyesi Feyza Başar, İngiltere’de Düzenlenen Sport & EU Başlıklı Konferansta Tebliğ Sundu

Dr. Öğr. Üyesi Feyza Başar, bu sene on üçüncüsü 3-4 Temmuz 2018 tarihlerinde İngiltere’nin Ormskirk şehrindeki Edge Hill Üniversitesi’nde düzenlenen Sport & EU başlıklı konferansa katıldı. Başta İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika, Norveç ve İsveç gibi Avrupa ülkelerinden olmak üzere yaklaşık 100 delegenin katıldığı ve 42 tebliğin sunulduğu konferansta Feyza Başar, “Protection of Child Rights in Sport under International Law – The Welfare and The Child Protection Programme of Turkish Football Federation” başlıklı bir tebliğ sundu. Konferansın açılış konuşmaları, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanlığı da yapmış ve halen Lausanne Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Jean-Loup Chappelet ile Edge Hill Üniversitesi’nin dünyaca ünlü spor hukuku profesörü Richard Parrish ve Loughborough Üniversitesi’nden Borja Garcia tarafından yapıldı. Konferansta özellikle sporda otonomi ve self-regülasyon konularının, güncel davalar ve Avrupa Komisyonu ile Adalet Divanı kararları ışığında tartılşıldığı paneller ön plana çıktı.  Akşamları Dünya Kupası maçlarının tüm katılımcılarla birlikte izlendiği konferansı, Edge Hill Üniversitesi tarafından düzenlenen Avrupa Birliği Spor Hukuku temalı yaz okulu takip etti.