27 Ara 2018

Dr. Öğr. Üyesi Savaş Dilibal Horizon2020 ICT Alanı Robotik Çağrıları Proje Pazarı Toplantısına Katıldı

Üniversitemiz Mekatronik Mühendisliği Bölüm Bşk. Dr.Öğr. Üyesi Savaş Dilibal, Ufuk2020 ICT alanı Robotik çağrıları kapsamında 18 Aralık 2018 tarihinde Brüksel’de bulunan Avrupa Parlamentosu Albert Borschette konferans salonunda düzenlenen robotik proje pazarı toplantısına TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı desteği ile katılmıştır. “Esnek Robotik Sistemler” konusunda İstanbul Gedik Üniversitesi Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezinde (RTUM) yürütmekte olduğu araştırmalar ile ilgili potansiyel proje partnerleri bulmak maksadıyla katıldığı toplantıda, Avrupa’da birçok üniversitenin robotik sistemler konusunda çalışan temsilcileri ve robot firmaları ile görüşmüştür.

Dr.Öğr. Üyesi Savaş Dilibal, “Horizon2020 ICT-09-2019-2020 Robotics in Application Areas” kapsamında, etkinlikte İstanbul Gedik Üniversitesi bünyesinde yer alan Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yürütülen ArGe çalışmaları ve esnek robotik sistemler ve potansiyel uygulama alanları ile ilgili tasarım, modelleme ve katmanlı imalat konusunda sunum yapmıştır. İlgili sunuma https://ec.europa.eu/digital-single-market/events/cf/information-and-brokerage-on-robotics/person.cfm?personid=91050 web sayfasından ulaşılabilir.