7 Nis 2016

Dünya Otizmliler Farkındalık Günü Etkinlikleri

İstanbul Gedik Üniversitesi tarafından Pendik Belediyesi, Pendik Kaymakamlığı, Pendik Kent Konseyi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde Pendik Dolayoba Spor Tesislerinde 7 Nisan tarihinde Dünya Otizmliler Farkındalık Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Otizm hakkında toplumsal farkındalık yaratmak, otizmli bireylerin ayrımcılık ve önyargıya maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte 4-24 yaş arası otizmli çocuk ve gençler İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve Cemile Çopuroğlu ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi.

250 kişinin katılım gösterdiği etkinliğin açılış konuşmaları Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Öztürk ve Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilara Özer tarafından  gerçekleştirildi. Konuşmacılar otizm konusunda farkındalık çalışmalarının önemine değinerek  ortaokul öğrencilerinin otizmli öğrencilerle birlikte  fiziksel aktiviteye katılımlarının  önyargıların yıkılması ve olumlu tutum gelişimi üzerindeki yararlarını vurguladılar.  Otizmi yaşayan bir birey olarak Muhammed Burak Kocakahya ve Semih Yıldırım otizmli bir çocuğa sahip anne olarak da Safiye Burç  otizmin yaşamlarını nasıl etkilediğini, fiziksel aktiviteye katılımın kendileri için ne anlama geldiğini açıklayan bir konuşma yaptılar.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen Bütünleşik Fiziksel Aktivite Programı ile otizmli çocuk ve gençler doyasıya eğlenirken, ebeveynler “Otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılım sürecinde eğitimin rolü, yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri” konulu çalıştayda birbirleriyle bu süreçte yaşadıkları deneyimleri paylaştılar.

Çalıştay sonrası odak grup görüşmelerinden yola çıkılarak hazırlanacak çalıştay raporu, web sayfasından yayınlanarak, ilgili kurumlara iletilecek ve otizmli çocuklar için daha uygun ve  kaliteli  bir eğitim çevresi oluşturulmasına katkı sağlanacak.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?