7 Mar 2024

Eklektik Dergisi Haziran 2024 Makale Çağrısı

İstanbul Gedik Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi tarafından yayımlanan akademik dergi Eklektik ’in üçüncü sayısı için ilgili disiplinlerdeki akademik çalışmalar kabul edilmektedir. Sosyal bilimlerin siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, uluslararası ticaret, hukuk, tarih, antropoloji, iktisat, işletme, yönetim/bilişim sistemleri, sosyoloji, psikoloji, pazarlama, medya ve ilgili alt alanlardaki çalışmalara yer verilmektedir. Yılda iki kez hakemli olarak yayımlanan Eklektik dergisinin yayın dili Türkçe ve İngilizcedir.

Bilimsel araştırma makalesi ve teorik makalelerin yanı sıra; araştırma notları, akademik çeviri, inceleme/derleme makaleleri, istatistiksel analizler, olay incelemeleri ve kitap değerlendirmelerine de yer verilmektedir.

Eklektik dergisi sosyal bilimlerin farklı disiplinlerinde özgün çalışmalar yayımlayarak bilimsel birikime katkı sağlamayı ve disiplinler arası çalışmayı teşvik etmeyi hedeflemektedir.

Haziran 2024’te çıkacak olan üçüncü sayı için makaleler 01 Mayıs 2024 tarihine kadar eklektik.gedik.edu.tr web sayfası üzerinden kabul edilmektedir.

 

Dergiye gönderilecek çalışmalar için yazım kuralları:

https://eklektik.gedik.edu.tr/tr/yazim-kurallari

Eklektik dergisi etik ilkeleri ve yayın politikası için:

https://eklektik.gedik.edu.tr/tr/etik-ilkeleri-ve-yayin-politikasi

Editör ve kurullar için:

https://eklektik.gedik.edu.tr/tr/dergi-kurullari

 

Önceki sayılar:

Cilt 1- Sayı 1/ Haziran 2023:

https://eklektik.gedik.edu.tr/wp-content/uploads/eklektik-C1-S1-tam-sayi-dosyasi.pdf

Cilt 1- Sayı 2/ Aralık 2023:

https://eklektik.gedik.edu.tr/wp-content/uploads/Eklektik-C1-S2-tam-sayi-dosyasi.pdf