4 Ara 2015

El Ele Tutuşalım Etkinlikleri Gerçekleştirildi

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü” etkinlikleri kapsamında  ortaokul öğrencilerinde engellik konusunda farkındalık  oluşturma ve engelli bireylere yönelik olumlu tutum geliştirme  amacıyla  2-4 Aralık tarihlerinde “El ele tutuşalım” etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinliklere dört gün boyunca 300 ortaokul öğrencisi ile 300 özel gereksinimli bireyler katıldı. Etkinliklerde toplan 200 üniversite öğrencisi gönüllü olarak  görev aldı.  Sherborne Gelişimsel Hareket ile birbirlerine  temas ederek yakınlaşan katılımcılar daha sonra eşleşerek kendilerini bekleyen parkurlara geçtiler ve eğlenceli bir ortamda  becerilerini sınadılar.  Parkurların bitiminde  öğretmenleri liderliğinde büyük bir coşku içinde dans ettiler. Son olarak sürpriz bir şekilde öğretmenlerinden madalyalarını alan katılımcılar ön yargılarından arınarak  Aktif Yaşam Merkezi’ nden ayrıldılar.

4 Aralık tarihinde düzenlenen etkinliğe Pendik Belediye Başkanı Dr. S. Kenan Şahin, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Pendik Kent Konseyi Başkanı Ayşenur Türkay, Pendik Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Hasan Kaya, Pendik Belediyesi Engelliler Meclisi Başkanı Sadi Aktaş,  Gedik Üniversitesi öğretim elemanları, özel eğitim kurumları ile ortaokulların idareci ve öğretmenleri, özel sporcuların aileleri katılım gösterdiler.