2 May 2018

Endüstri Mühendisliği Kulübümüzden EN-ERP Semineri

İstanbul Gedik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü öğrencilerinin düzenlediği “ EN-ERP” konulu seminerde Elektrik Elektronik mühendisi , Metropolsoft pcb uygulama mühendisi Pınar Çıtak ve Mekatronik Mühendisi Kemal YILMAZ  , SolidWorks, Edgecam, WorkNC, SolidPlant, Swood, DELL İş İstasyonları gibi programlar hakkında sunum yaptı. Tüm sayısal modelleme, 3D tasarım süreçleri ve CNC makinalarında ihtiyaç duyulan CAD/CAM ve CAE yazılımlarını öğrencilerimizin incelemesine sundu.

Login yazılım iş çözümleri yöneticisi Ahmet Savaş Göktürk ise Login ERP yazılımı üzerinden değişkenli sipariş girişi, sipariş onayı süreci, satın alma, stok yönetimi, üretim planlama, ürün ağaçları, iş emirleri, iş istasyonları, operasyonlar ve rotaları da kapsayan siparişten üretime olan tüm iş akışını öğrenciler ile paylaştı.

Gerçekleşen Login ERP canlı demosunun hemen ardından İş Zekası (Business Intelligence) (BI) nedir, ne işe yarar, önemi nedir gibi konularda öğrencileri aydınlatan Ahmet Savaş Göktürk, aynı zamanda Sipariş, Sipariş detay, Fatura, Muhasebe, Küme analizi alanlarında gerçek dashboard ekranlarını da sunumunda öğrencilerin incelemesine sundu.

Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Zafer Utlu “Üniversitede bizim hocalarımızın yerini şimdi biz aldık. 2030 yılında sizler bizim yerimizi alacaksınız. Günümüzde Endüstri 4.0 rüzgarı hızlı esmektedir. Endüstri 1, Endüstri 2 ve 3’ü kaçırdık ama Endüstri 4.0’ı yakalamak zorundayız. Teknolojiyi takip etmek, üretmek zorundasınız. Üniversite yıllarınız sadece dersler ve sınavlarla geçmemeli, bu tür etkinliklere katılmanız çok önemli. İş hayatında bu fırsatları yakalayamayabilirsiniz. Bir kulübün ne yapması gerekiyorsa Endüstri Mühendisliği Kulübü onları yapıyor. O yüzden öğrenci faaliyetleri arasında en başarılı ve gözde kulüplerimiz arasında yerini almıştır. Endüstri Mühendisliği Kulübüne yaptıkları etkinliklerden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?