16 Eki 2023

ERASMUSDAYS 2023 FESTİVALİ ÜNİVERSİTEMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

13 Ekim 2023 Cuma günü Kartal Yerleşkesinde 3 kamu kurumu ve 10 Sivil Toplum Kuruluşunun katılımı ile 2023 yılı Erasmus Günleri etkinlikleri gerçekleştirildi. Erasmus+ Programının, Erasmus+ projelerinin ve yararlanıcı hikâyelerinin daha görünür hale gelmesi, her kesimden Erasmus+ yararlanıcısının projelerinin sonuçlarını ve hikâyelerini yerelde paylaşması amacıyla 7. Yılında düzenlenen Erasmusdays 2023’e İstanbul Gedik Üniversitesi olarak ev sahipliği yaptık. Erasmus Ofisi ve Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİMER)’nin organizasyonu ile gerçekleştirilen festival öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü.

Konferans Salonunda başlayan program öncelikle Üniversitemiz Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Yücel Kamar,  CORBIZ Kurumsal İş Çözümleri Firması kurucusu Enes Övünç ve Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kesik’in açılış konuşmaları ile başladı. Daha sonra Üniversitemizden Erasmus + ders verme ve alma hareketliliği ile yurtdışı ziyareti gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Ege Arbaş (Hukuk Fakültesi), Sena Kara (Erasmus Office Koordinatörlüğü) ve Öğr. Gör. Yücel Kamar’ın deneyimlerini paylaştıkları sunumla devam etti. Sonrasında başarılı ve örnek projeleri ile aramızda olan kamu kurum, kuruluş ve STK’ların koordinatörlerine program katılım sertifikalarının takdimi ile ilk kısmı tamamlandı.

Programa katılan Kurum ve STK’lar;

• İstanbul Valiliği Avrupa Birliği Proje Ofisi
  • Pendik Belediyesi AB Proje Ofisi
  • Pendik Milli Eğitim Müdürlüğü BİLSEM
  • KALBEN Derneği
  • CORBIZ Kurumsal İş Çözümleri Firması
  • Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği
  • Deneysel Eğitim Merkezi
  • Sivil Yaşam Derneği
  • İmece Network

10-Nişantaşı Unv Erasmus+ Kulübü

• PİA Pozitif Etki Derneği
  • AIESEC
  • ESN (Erasmus Türkiye Öğrenci Ağı)

Festival dış alanda açılan STK stantlarında öğrencilerimiz ile proje döngüsü, işbirliği, yurt dışı deneyimi gibi konularda söyleşiler ile devam etti. Günün anısına yapılan Graffiti Atölyesi ve Ender Demir’in DJ performansı ile keyifli bir Cuma etkinliği olarak sona erdi.

Katılan tüm kurumlara, birimlere ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.