18 May 2016

Erkek Voleybol Takımımız İlk Yıldan Zirveyi Zorladı

Üniversitemizin Erkek Voleybol Takımı; geçen yıl elde ettiği başarıyı bu yıl KoçSporFest’de ikiye katladı.

Bu yıl 13. Koç Spor Festivali Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Antalya’da 9-17 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlendi. Birinci ligden süper lige yükselen erkek voleybol takımımız ilk yıldan Türkiye’nin en iyi ilk 4 üniversitesi arasına girdi. Genç kadrosu disiplini ve fiziki yapılarıyla dikkatleri çeken voleybol takımımız süper ligde çok konuşuldu.

Türkiye genelinde 117 devlet; 76sı vakıf toplam 193 üniversite içerisinde 49 branşın en iyi 10 üniversitesinin yarıştığı bu organizasyona üniversitemiz erkek voleybol takımımız geçen yıl katılmaya hak kazanmıştı.

Takımımız 10 Mayıs Salı gününü turnuvanın ilk maçını  geçen senenin ikinci takımı olan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile yapıp 3-0 mağlup ayrıldı. 12 Mayıs Perşembe günü Aksaray Üniversitesi’ni 3-0 mağlup eden takımımız ertesi gün zorlu rakibi Marmara Üniversitesi maçını 3-0 kazandı. Takımımız 14 Mayıs Cumartesi Kocaeli Üniversitesini de 3-0 yenerek yarı finale adını yazdırdı. Yarı finalin ilk maçında Gedik Üniversitesi;  16 Mayıs Pazartesi günü geçen yılın lig üçüncüsü olan Beykent Üniversitesiyle karşılaşıp 3-0 mağlup oldu. Üçüncülük, dördüncülük maçında tekrar Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesiyle karşılaştı. Başa baş mücadelenin ardından takımımız 3-2 mağlup olarak lig dördüncülüğüyle kupayı evine getirdi.

Tüm Turnuva boyunca teknik adamlık görevini yürüten Sayın Yrd. Doç. Dr. Abdullah Paşaoğlu’na teşekkürleri bir borç bilip; zirveyi zorlayan sporcularımızı, kıymetli öğrencilerimizi tebrik ediyor bu güzel yolda yürürken Gedik Üniversitesi ailesi olarak başarılar diliyoruz.

Süper ligde son durum ise şu şekilde;

  1. İstanbul Aydın Üniversitesi
  2. Beykent Üniversitesi
  3. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi
  4. İstanbul Gedik Üniversitesi
Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?