22 Haz 2015

Fakültemiz Öğrencisi Türkiye’nin En Genç Milli Takım Antrenörü

Spor Bilimleri Fakültesi öğrencimiz Türkiye’nin en genç milli takım antrenörü

1994 yılında doğan Ali Yılmaz 2008 yılında “Galatasaray Erkek Voleybol Takımı”na girdi. 2011 yılında “Beşiktaş Erkek Takımı”na geçti. 2012 yılında  oyunculuğa devam ederken “Beşiktaş A Kadın Voleybol Takım”ın “İstatistik ve Yardımcı Antrenörlüğü” ne başladı. O yıl aynı zamanda Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü kazandı. 2014 yılında ise 1. Lig Takımlarından olan “Yeşilyurt A Kadın Voleybol Takımı”na geçti. 2015 yılında İstatistik Antrenörü ve Alan antrenörü olarak “A2 Kadın  Milli Takımı”ndan davet aldı.

Yılmaz, 3-14 Temmuz 2015 tarihinde Türkiye’yi temsil etmek üzere Güney Kore Gwangju’ da UNIVERSIADE’ a katılma hazırlıkları içinde bulunuyor. Daha sonra Avrupa Kadınlar Ligi’nde Türkiye’yi temsil eden takımda yer alacak olan Yılmaz  genç bir milli takımın en genç antrenörü  ünvanını taşımaktadır.