11 Eki 2024

Fudan Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Merkezi’nden Prof. Dr. Zhiqiang Zou Türkiye’nin Asya Politikası Başlıklı Yuvarlak Masa Toplantısı için İstanbul Gedik Üniversitesi’ni Ziyaret Etti.

10 Ekim 2024 tarihinde İstanbul Gedik Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi ile Asya-Pasifik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen yuvarlak masa toplantısında, Fudan Üniversitesi Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü ve Orta Doğu Araştırmaları Merkezi’nden Prof. Dr. Zhiqiang Zou ve Şangay Üniversitesi’nden misafir araştırmacı Ye Zhangxu’nun katılımıyla verimli bir görüşme gerçekleştirildi.

Toplantıya, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Şakir Dinçşahin, Fakülte Üyeleri Prof. Dr. Süha Atatüre ile Dr. Selim Sezer, Asya-Pasifik Merkezi Direktörü ve Öğretim Görevlisi Sibel Karabel ve Erasmus Ofisi Koordinatör Yardımcısı İlayda Özgen katıldı.

Etkinlikte, Türkiye’nin Asya politikasını etkileyen jeopolitik gelişmeler üzerine kapsamlı bir tartışma gerçekleştirildi. Profesör Zou, BRICS ve Şangay İş Birliği Örgütü gibi çok taraflı kurumlar bağlamında Türkiye’nin Asya’ya yönelik dış politikası üzerine bir sunum yaptı. Kapsamlı bir Soru-Cevap oturumunun ardından toplantı, İstanbul Gedik Üniversitesi ile Fudan Üniversitesi arasındaki hediye takasıyla sona erdi.

 

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?