4 Eki 2018

Gastronomi Akademisyenleri ve Profesyonelleri Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün konferansına, İstanbul Sanayi Odası ev sahipliği yaptı. Konferansa ünlü İtalya Pollenzo Gastronomi Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nicola PERULLO, Eataly İstanbul Executive Chef’i Claudio CHINALI, Catering Guide Dergisi Başyazarı Asraf Engin GÜNER, YESİDEF Eski Genel Başkanı ve İSO Meclis Üyesi Hüseyin BOZDAĞ ve Gedik Sağlık Genel Müdürü Dr. Koshlendra PRATAP katıldı.

Üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanı ve Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya GEDİK “Gastronomi” konulu konferansın açılış konuşmasında, Gastronomi kavramının son yıllarda artan önemine dikkat çekti. Gedik Holding’in sanayi sektöründeki faaliyetlerinin yarım aşırı aşkın süredir devam ettiğini ifade eden GEDİK, 2010 yılında kurdukları İstanbul Gedik Üniversitesi’nde ilk kez bu yıl öğrenci alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün, İtalya Pollenzo Gastronomi Bilimleri Üniversitesi ile yaptığı iş birliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Zafer UTLU da yaptığı konuşmada, öğrencilerinin Gastronomi alanında da diğer alanlarda olduğu gibi başarılı olacaklarına inandıklarının ve bunun için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Haydar ÖZPINAR ise konuşmasında, Gastronominin kelime anlamına ve Üniversite olarak yaptıkları çalışmalar değindi. İtalya Pollenzo Gastronomi Bilimleri Üniversitesi ile yaptıkları ikili anlaşmaya da değinen ÖZPINAR “Mezunlarımız bilgi birikimleriyle ülkemizin kültür elçisi olarak yeni deneyimler, yenilikler ve değişimlerin içinde rol alacaklar ve Gastronomi kültürünü geliştirmek ve yaymak gibi önemli bir görevi üstlenecekler,” diye konuştu.

Konferansta “Yöreselliğin ve Evrenselliğin Kesiştiği Noktada Tat Eğilimleri” ve “Estetik ve Etiğin Kesiştiği Noktada Gıda” konulu iki ayrı sunum yapan İtalya Pollenzo Gastronomi Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nicola PERULLO ayrıca, üniversitelerinin öğrencilerine sağladığı imkânlardan bahsederek Üniversitemiz ile yaptıkları iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Catering Guide Dergisi Başyazarı Asraf Engin GÜNER’in “Gıda Sektöründe Mesleki Eğitim Gereksinimi”  ve YESİDEF Eski Genel Başkanı ve İSO Meclis Üyesi Hüseyin BOZDAĞ’ın sunumlarının yanı sıra,  Eataly İstanbul Executive Chef’i Claudio CHINALI, Türk Mutfağı’nın Akdeniz Mutfağı ile Karşılaştırılması; Benzerlik ve Farklılıklar” üzerine konuştu.

Konferansın bir diğer konuşmacısı Gedik Sağlık Genel Müdürü Dr. Koshlendra PRATAP da, “Sağlıklı ve Temiz Yemek” başlığıyla yaptığı konuşmasında, sağlıklı, temiz ve lezzetli yemek arayışında olanların gözdesi haline gelen Healin Foods’daki yemeklerin malzeme tedarik sürecinden başlayıp sunumuna kadar olan kısımlarındaki hassasiyetlerinden bahsetti. PRATAP ayrıca, Nişantaşı’nda bulunan ve “Doğal, taze, temiz yemek” önceliğini vurgulayan menüsüyle hizmet veren Healin Foods’un, bu doğrultudaki eğitimlere de ev sahipliği yaptığına değindi.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?