15 Eki 2024

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Akademik Kadrosu V. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu’na katılım sağladı.

İstanbul Gedik Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademik kadrosu, 10-12 Ekim 2024 tarihlerinde İzmir’de düzenlenen V. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu’na sözlü bildiri sunumları ile katılım sağladı. Sempozyumda Gastronomi ve Mutfak Sanatları akademik kadrosunda yer alan;

  • Doç. Dr. Nihan Yarmacı Güvenç’in, Öğr. Gör. Uğur Lokman, Doç. Dr. Alper Kurnaz ile birlikte hazırladığı “Göç Sonucu İzmir’e Kazandırılan Ata İçkisi Kımızın Sürdürülebilirliği: Kemalpaşa Alaş Kazak Vadisi Örneği”,
  • Dr. Öğr. Üyesi Ela Nazlı Köz, Doç. Dr. Nihan Yarmacı Güvenç, Öğr. Gör. Büşra Diken Çolak tarafından hazırlanan “Türk Mutfak Kültürüne İlişkin Çalışmaların Bibliyometrik Analizi”,
  • Öğr. Gör. Büşra Diken Çolak ve Doç. Dr. Nihan Yarmacı Güvenç tarafından hazırlanan “Ticarileşmenin Mutfak Kültürüne Yansımaları: Abhaz Mutfağı”
  • Arş. Gör. Seray Evren’in Prof. Dr. Serkan Şengül ile birlikte hazırladığı “Balıkesir İlinin Gastronomi Turizmi Gelişmişlik Göstergeleri Açısından İncelenmesi” 
başlıklı bildirilerin sözlü sunumu gerçekleştirildi.