8 Eki 2024

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Barış Yalınkılıç, FAO-TÜSİAD Gıda Güvenliği ve Beslenme Durumu Raporu 2024 Lansman Etkinliğine Katıldı

Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Barış Yalınkılıç, FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü) ve TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği) iş birliğiyle düzenlenen “Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenmenin Durumu 2024 Yılı Raporu” lansman etkinliğine katılım sağlamıştır. Etkinlik, 4 Ekim 2024 tarihinde TÜSİAD Genel Merkezi’nde gerçekleşmiştir.

Lansmanda, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda açlığın sona erdirilmesi, gıda güvenliğinin sağlanması ve beslenmenin iyileştirilmesi konularında küresel düzeyde kaydedilen gelişmeler ele alınmıştır. Etkinlikte ayrıca, FAO Orta Asya Alt-Bölge Ofisi Gıda Güvenliği Uzmanı Keigo Obara tarafından sunulan 2024 yılı raporu detaylı bir şekilde ele alınmış, panel oturumunda ise UNICEF ve TÜSİAD gibi önemli kuruluşların temsilcileri tarafından gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik konularındaki mevcut küresel zorluklar ve fırsatlar tartışılmıştır.