4 Ara 2018

Gastronomide Başarı Hikayeleri Konulu Konferansımız Gerçekleşti

İstanbul Gedik Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün düzenlediği ‘Gastronomide Başarı Hikayeleri” konulu konferansımız gerçekleşti. Ülkemizin yeme-içme sektörünün önde gelen isimlerinden Zeynep Arca ŞALLIEL, Tahir Tekin ÖZTAN ve Claudio CHINALI’nin konuşmacı olarak katılımlarıyla gerçekleşen Konferansa Kartal Belediye Başkanımız Sayın Dr. Altınok Öz’de teşrif etmişlerdir. Öğrenci ve profesyonelleri bir araya getiren toplantının açılış konuşmasını İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr.Zafer Utlu yapmıştır. Kartal Belediye Başkanımız Dr. Alınok Öz’de Gastronominin önemi konusunda yine bir açılış konuşması yapmıştır. Panel şeklinde düzenlenen Konferansın Monitörlüğünü ise Gastronomi Bölüm  Başkanı Prof. Dr. Haydar Özpınar yapmıştır. Başarılı bir şekilde geçen konferansta ‘Köklü bir geçmişe sahip olan Türk mutfağı ise uzun yıllar kültür ve sanatla ilişkisi kurulamadığı için maalesef marka değerine ulaşamadığı vurgulanmıştır. Bu nedenle yeme içmenin estetik, kültür ve sanatla yoğrularak sunulması zorunlu hale geldiği belirtilmiştir.