28 Nis 2015

Gedik Üniversitesi Ballıca Köyü’nde

Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında sosyal sorumluluk projeleri düzenlemekteler. Bu projelerden Sportif Okul Düzenlemeleri ve Etkinlikleri konulu “Alanlar Yaratalım, Aktif Yaşayalım” projesi de Pendik Kent Konseyi ve Pendik Belediyesi işbirliğinde Pendik ilçesi Ballıca Köyü’nde yürütülmekte. Proje ekibi Milena AYSELİ, Cesur ÇİTAK, Sibel ERYİĞİT, Figen KALMIŞ, Tanju KARA, Murat KIZILIRMAK, Büşra Şeyda TURAN, Baran UCAL isimli öğrencilerden oluşmakta. Bu projenin danışmanlığını Prof. Dr. Kamil ÖZER, proje asistanlığını ise Arş. Gör. Ayşegül AKSOY yapmaktadır.

“Alanlar Yaratalım, Aktif Yaşayalım” projesi köy ilkokulunda birleştirilmiş sınıfta eğitim gören 15 ilkokul öğrencisinin ders aralarında fiziksel olarak aktif olmalarını ve hareketli yaşam tarzını benimsemeleri amacıyla düzenlenmiştir. Projenin bir parçası olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak üzere bir program gerçekleştirildi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Ballıca İlkokulu Müdürü Üzeyir YILDIZ’ın ve Ballıca Köyü Muhtarı Davut GENÇ‘in açılış konuşmaları ve öğrencilerin okudukları şiirlerle devam etti. Ardından sağlıklı yaşam ve beslenme hakkında bilgiler vermek üzere bir panel düzenlendi. Panelde, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Kamil ÖZER, Yrd. Doç. Dr. Figen ÇİLOĞLU, Pendik Kent Konseyi Başkanı Ayşenur TÜRKAY ve Ulusal Sporcu ve aynı zamanda projenin bir üyesi olan Büşra Şeyda TURAN konuşmacı olarak yer aldılar. Daha sonra okul öğrencilerinin dans gösterileri ve boyama atölyesi gerçekleştirildi. Köy halkının ve velilerin yoğun katılımıyla tamamlanan panel ve gösterilerin ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi ve Stadına bir gezi düzenlendi. Geziye veliler ve öğrenciler birlikte katıldılar.

 “Alanlar Yaratalım, Aktif Yaşayalım” projesi halen devam etmekte. Projemize misafir olarak katılmak isteyen ya da gönüllü olarak yer almak isteyen üniversitemizin diğer bölümlerindeki öğrencilerimiz proje eşsorumluları ile iletişime geçebilirler.

Proje Eşsorumluları:

Baran UCAL – Sibel ERYİĞİT

http://aktifyasiyoruz.blogspot.com.tr

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?