27 May 2019

Geleceği Yazan Kadınlar Projesi Eğitimleri Üniversitemizde Devam Ediyor

TOBB, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell işbirliğinde başlatılan “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi”nin Anadolu Yakası eğitimleri üniversitemizde devam etmektedir. Proje ile kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadınların bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırmak hedeflenmektedir. Lise mezunu, üniversite öğrencisi veya mezunu olan, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üzerindeki kadınlar hedef kitleyi oluşturmaktadır.

Eğitim ve proje geliştirme sürecinde katılımcılara hem teknik hem de iş danışmanlığı sağlanmaktadır. Üniversitemizden TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Feriha Erfan Kuyumcu ve Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman’ın mentör olarak danışmanlık verdikleri proje yılsonuna kadar devam edecektir.