3 Ara 2015

Geleneksel Kumaşların Yaşatılması Konulu Konferans

Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci “Tasarım Buluşmaları” etkinliğini düzenledi.

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nün davetlisi olarak Tekstil Tasarımcısı Koray Dağcı’nın ‘Osmanlı Saray Dokuma Kumaşlarının Yeniden Üretilmesi Çalışmaları” konulu konferansı,1 Aralık 2015 Salı günü Kartal Yerleşkesi D Blok Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Koray Dağcı, tekstil dokumacılığı açısından zengin bir kültüre ve alt yapıya sahip Hereke Fabrikasında, Halı desinatörlüğü ve yöneticiliği, Armürlü dokuma desinatörlüğü ve yöneticiliği, Jakarlı dokuma desinatörlüğü ve yöneticiliğinin yanı sıra Fabrika Teknik Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Bu görevlere ek olarak, Hereke Halı Kalite Kontrol Komisyonu üyeliği yaptı. Tasarımları yurt içindeki ve dışındaki fuarlarda yer aldı. Çok sayıda halı tasarımları yaptı, bu tasarımlar uygulandı.

Koray Dağcı konferansta Sümerbank Hereke Fabrikasını tanıttı, yitirilmeye yüz tutmuş geleneksel saray dokuma kumaşlarının yeniden üretilmesi ile ilgili çalışmaları anlattı.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?