11 Eyl 2014

Genç Akademisyenlerimiz Gurur Kaynağımız

Yrd. Doç. Dr. Aylin Ünver Noi, Johns Hopkins Üniversitesi, School of Advanced International Relations (SAIS), Center for Transatlantic Relations (CTR)’a Visiting Scholar olarak kabul edildi. SAIS-CTR bünyesindeki Mediterranean Basin Initiative’e Akdeniz üzerine yaptığı çalışmaları ile katkıda bulunmaktadır. Bu çalışmalar kapsamındaki en son makalesi Huffington Post’da yayımlanmıştır. Avrupa Birliği ve ABD’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika politikaları ve Arap Baharı üzerine çalışmalar yapan Yrd. Doç. Dr. Ünver Noi’nin bu konularda yurtiçi ve yurtdışında yayımlanmış kitapları ve pek çok makaleleri bulunmaktadır. Geçtiğimiz Mayıs ayında İngiltere Parlamentosu, Lordlar Kamarası’nda bu çalışmalarından birisinin sunumunu yapmıştır. Yrd. Doç. Dr. Ünver Noi ayrıca Brüksel’de bulunan European Institute for Research on Mediterranean and Euro-Arab Cooperation – MEDEA’da Associate Researcher olarak çalışmalarıyla katkıda bulunmaktadır.

Yrd. Doç. Dr. Tuba Karahan, Iowa State Üniversitesi-Malzeme Bilimi Mühendisliği Bölümü ve Ames Laboratuarında, Airforce (Amerikan Hava Kuvvetleri)’ne ait bir projede görevli olarak, 1 yıl süreyle doktora sonrası çalışma yapmak üzere kabul almıştır.