1 Ara 2020

GLOBAL GİRİŞİMCİLİK HAFTASINDA KAGİMER&KAGİDER SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye’de 2008 yılından itibaren her Kasım ayında 170 ülke ile aynı anda kutlanan Global Girişimcilik Haftası (GGH) üniversitemizde de  bir söyleşi ile anıldı.  Ana amacı gençlerin girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak değerlendirmelerini teşvik etmek olsa da GGH; STK’lar, üniversiteler, girişimciler, özel sektör ve devlet kurumlarının dâhil olduğu ekosistemde faaliyet gösteren tüm paydaşları bir araya getirmektedir. Bu bağlamda “Girişimcilikte Örgütlenme ve KAGİDER’in Gençlik Projeleri” konulu söyleşi,  Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİMER) ve KAGİDER  ortaklığında gerçekleştirildi. Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman ile  KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Gençlik & Girişimcilik Eğitim Strateji Grubu Lideri Mimar Alev Akın’ın söyleşisi  30 Kasım 2020 Pazartesi günü Üniversitemiz sosyal medya hesaplarında yayımlandı.  Alev Akın, çeşitli firmalardaki iş deneyimleri ile birlikte çalışma hayatındaki cinsiyetçi tutumlardan,  pandemi ile birlikte ortaya çıkan yeni sosyal ve ekonomik koşullara  adapte olmak ve aksiyonlar almak konusunda cesaretli olunması gerektiğini vurguladı. Programın sonunda KAGİDER’in gençlere yönelik girişimcilik programları tanıtılarak öğrencilerimiz davet edildi.