Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Eğitim ve Kültür Gezisi
GSMF Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından, GİT 129 GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMINA GİRİŞ ve GİT 127 SANAT TARİHİ I dersleri kapsamında Yrd.Doç.Dr. Ruhcan AKİL, Öğr.Gör. Öznur GÜZEL KARASU, bölüm Araştırma Görevleri ve öğrencilerimizin katılımı ile 12 Aralık Salı 2017 tarihinde önemli sergi, kütüphane, müzelere eğitim ve kültür gezisi düzenlenmiştir.
Bu gezi kapsamında öncelikli olarak Türkiye İş Bankası Müzesi “Reklamlarla İş Bankasının İletişim Yolculuğu” sergisine gidilmiştir. Sergide Türkiye İş Bankası’nın kuruluşundan bu yana sürdürdüğü reklam faaliyetleri ilgi çekici bir seçkiyle Eminönü’ndeki tarihi müze binasında sergilenmektedir. Aynı zamanda ilginç ve interaktif bir bilgilenme deneyimi de sunan sergide 450 reklam filmi, 400’e yakın basılı iş ve 60 kadar özgün nesne izlenebilmektedir. Yıllar içinde geliştirilen mecralar ve teknoloji kullanımının farklı dönemlerine ışık tutan uygulamalar sayesinde öğrencilere reklam sektöründeki 93 yıllık gelişimi gözlemleme fırsatı sunulmuştur.
Daha sonra Alay Köşkünde yer alan Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi gezilmiştir. Bu kütüphanede bini aşkın yazar ve 9000 kitap ve edebiyat alanında 69 adet süreli yayın bulunmaktadır. 33 Ayrı yazarın 100’ü aşkın ayrı eşyası ve belgesi vardır. Öğrencilere zengin bir araştırma platformu ve tarihi bir çalışma ortamı tanıtılmıştır.
Daha sonra Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi ve Sanat Galerisi’nde yer alan 36. Grafik Tasarım Sergisi gezilmiştir. Bu yıl otuz altıncısı düzenlenen etkinlik kapsamında tasarım alanında 36 kategori ödülü ve 11 özel ödül verilmiştir. Bu etkinlik tasarımcıları desteklemekte ve dönemsel bir arşiv oluşturmaktadır. Son bir yıl boyunca grafik tasarımcılar tarafından üretilen seçili işleri izleyici ile buluşturan bu sergi ile öğrencilerimize tasarımda yeni bakış açıları sunulmuştur.
Son olarakta Cafer Ağa Medresesi ziyaret edilmiştir. 1559 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan Cafer Ağa Medresesi günümüzde yerli-yabancı misafirlerini ağırlayan bir sanat merkezidir. 15 farklı sanat atölyesi, büyük salonu, huzur verici avlusuyla öğrencilere dinlenme ve Geleneksel Türk Sanatlarını gözlemleme imkanı sunulmuştur.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü olarak öğrencilerimizle birlikte sanatsal bakış açımızı genişleten, yeni tasarım pencereleri açan, bizlere çeşitli fotoğraflar çekme imkanı sunan ve bölüm derslerine katkı sağlayan bir etkinlik gerçekleştirmiş bulunmaktayız.