15 Eyl 2021

GSMF Mimarlık Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Pınar Erkan, Sakıp Sabancı Müzesi’nde açılan “DÜN BUGÜN İSTANBUL” Sergisine Katıldı

Üniversitemizin, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Pınar Erkan, Sakıp Sabancı Müzesi’nde açılan “DÜN BUGÜN İSTANBUL” başlıklı sergiye katılmıştır. Sergi içeriğinde İstanbul üzerine düşünen sanatçılar,  kente dair bir durum tespiti yapmışlardır.

Dr. Pınar Erkan, sergilenmekte olan 22 ürün içinde sanatçı Eser Epözdemir tarafından gerçekleştirilmiş olan “(Sadece Yüzünüzü Değil) Ruhunuzu da Yıkayın” isimli eserde yer almaktadır.

Eserde video yerleştirme kullanılmıştır. “İstanbul’un suyla kurduğu binlerce yıllık ilişkiyi çok boyutlu bir dokuma kumaş gibi ele alan video yerleştirme, şehir ve sakinleri arasındaki müzakere sürecine bu mercekten bakma önerisi getirir. Anlatı, bu süreçte eşitlik, adalet ve şehirlilik hakkı gibi kavramların ne kadar hayata geçebildiğini araştırıyor. Şehirde suyu kullanma biçimlerindeki özensizliği ve bunun uzun-orta vadeli etkilerinin boyutlarını tarih, tıp, arkeoloji ve jeolojinin de aralarında olduğu disiplinler odağında ve sanatsal üretimin sınırları içinde anlamaya çalışıyor”.
Sergi, Sakıp Sabancı Müzesi’nde 28 Kasım 2021 tarihine kadar açık kalacaktır.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?