30 May 2016

Halil Kaya Gedik Bilim, Kültür Sanat Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Her Yaşta Sağlıklı Olmanın Püf Noktaları Kendi Alanlarında Uzman Doktorlarca Paylaşıldı

Halil Kaya Gedik Bilim, Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında 28 Mayıs tarihinde Swissôtel The Bosphorus İstanbul’da Gedik Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Doğal Sağlık Etkinliğinde her yaşta sağlıklı olmanın püf noktaları üzerinde duruldu.

Tüm gün boyunca süren etkinlikte Ayurveda ve Detoks Uzmanı Dr. Koshlendra Pratap, Alkali Diyet Uzmanı Dr. Ayşegül Çoruhlu, Kardiyolog, NonInvasive Kalp Sağlığı Uzmanı Dr. Bimal Chhajer, Yaşam Tarzı Uzmanı Dr. Pankaj, Dhawan, Stres Yönetimi, Fobi ve Ansiyete Uzmanı Doç. Dr. Şafak Nakajima gibi uzmanlar ve modacı Clio Fotiyadis konuşmacı olarak yer aldı.

Her yaşta sağlıklı olmanın püf noktalarının masaya yatırıldığı etkinlikte uzmanlar sağlıklı yaşamın sağlıklı beslenme ve ruhsal enerji ile paralellik gösterdiğini, kişinin kendi element kombinasyonuna ve yaradılışına uygun beslenerek içsel mutluluğa ulaşabileceğini kaydetti. Etkinlik boyunca katılımcılar uzmanlar eşliğinde toplu nefes egzersizi ve meditasyon yaparak ruhsal bilinci ortaya çıkartma, stres ve kaygılardan arınma metodlarını deneyimlediler.

Hoş geldiniz konuşmasında katılımcılara etkinlik hakkında bilgi veren Gedik Holding Yönetim Kurulu Ve Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik ”Seminerimizi bu sene ilk defa babam Gedik Holding Kurucusu Halil Kaya Gedik anısına yapıyoruz ve bizim için çok önemli. Sağlık faaliyetlerimize bu sene başladık. Gedik Üniversitesi de sağlık ile ilgili konularda sürekli iletişim içinde. Yakın dönemde Dragos’ta toksinlerden arınma, sağlıklı beslenme ve yaşamımızı daha sağlıklı sürdürebilmenin yollarını sunacağımız bir sağlık merkezimiz olacak” diye konuştu.

Ayurveda ve Detoks Uzmanı Dr. Koshlendra Pratap yaptığı konuşmada ”Sağlığımızı korumada çok değişik yollar olsa da temel nokta bağırsak sağlığıdır. Bağırsaklar bize neleri yiyip neleri yemememiz gerektiğini söyler. Yaptığımız tüm çalışmaların temeli öncelikle bağırsak sağlığımızı oluşturmakla başlıyor, bu anlamda sağlık öncelikle kendimizi tanımak ve doğal beslenmekten geçer ” diye sözlerini kaydetti.

Etkinliğin önemli konuşmacılarından biri olan  Alkali Diyet Uzmanı Dr. Ayşegül Çoruhlu ise “Yeni nesil daha çok işlenmiş besin yemeye maruz kalıyor. Bizler küçükken o kadar işlenmiş besin bulamıyorduk. Bizim 40’lı yaşlarda yakalandığımız hastalıklara çocuklar 10’lu yaşlarda yakalanıyorlar” diyerek önlem alınmazsa bundan sonra doğacak çocukların, en fazla hastalanmaya açık nesil olacağını belirtti.

Etkinlik, modacı Clio Fotiyadis’in  beynindeki tümörü kemoterapisiz, meditasyon ve  doğal yollardan nasıl yendiğini anlattığı konuşması sonrası Can Osman Aydoğmuş’un toplu meditasyon çalışması ile son buldu.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?