16 Ara 2015

Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikası Ziyareti

İstanbul Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri,  Kumaş Yapı Bilgisi dersi kapsamında Yrd. Doç. Nursen Geyik Değerli ve öğrenciler ile birlikte 11.12.2015 tarihinde Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikası ve Han Halı’yı ziyaret etmişlerdir.

Öğrenciler günümüzde müze-fabrika olarak üretimini sürdürmekte olan Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikasında saray için üretilmiş kıymetli, döşemelik, perdelik ve halı dokumaları incelediler. Kullanılan lif çeşitleri, renk, desen ve kompozisyon özellikleri, üretim yöntemleri ve ekonomideki yeri konularında bilgi edindiler. Ardından Han Halı’yı ziyaret ettiler ve burada dünyanın en ince ipek halısı olarak bilinen ve santimetrekaresinde 2500 Türk düğümü olan dokuma halıyı görme fırsatı elde etmiş oldular.