26 Haz 2024

İBB & İstanbul Gedik Üniversitesi Kadın Kaynakçı Eğitimleri Tamamlandı

Üniversitemiz ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü iş birliği çerçevesinde kadınlar için “Kaynakçılık Atölyesi” düzenlendi. Proje kapsamında, toplumsal cinsiyet kavramlarında erkeklere atfedilen bir meslek olan kaynakçılık sektörüne ‘kadın kaynakçı’ yetiştirilmesi hedefleniyor. Sanayide kadın istihdamının yüzde 15’lerde olması ve bu alanda yürütülen önemli çalışmalardan biri olan kadın kaynakçı eğitimleri vasıtasıyla Üniversitemiz ve Gedik Kaynak işbirliği ile yaklaşık 60 kadına mesleki eğitim sertifikası verildi.

İBB ortaklığında 3 Haziran 2024 tarihinde başlayan ilk kaynakçılık atölyesi, 2 hafta sürdü. Toplam 10 günde 90 saat teorik ve pratik eğitimin alındığı program kapsamında, sınavdan geçen kaynakçı adaylarına uluslararası geçerliği olan meslek sertifikası verildi.

“ADIM ATMADAN YOLUN SONUNU GÖREMEYİZ”

Kursiyerlerden Şükran Keleş, “Atölyeyi internette gördüm, hep farklı bir şey yapmak istiyordum. Eğitimler güzel geçti, başlarken bu işten bu kadar zevk alacağımı tahmin etmemiştim. Kadınlar olarak her işi kendimiz yapabiliriz. Ben, evimdeki tamir, tesisat işlerini kendim yapıyorum, son çare usta çağırıyorum… Kaynakçılık alanında da çalışmak isterim. Bu işin kadını erkeği yok. Yeter ki içimizdeki cesareti dışarı çıkaralım, çünkü adım atmadan yolun sonunu göremeyiz” diye konuştu.

KAGİMER Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman ve İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Enif Yavuz 11 Haziran 2024 günü atölyeyi ziyaret ederek adaylarla görüşme gerçekleştirdi. İBB TV tarafından gerçekleştirilen röportaj ile;

“Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yoktur, kadınlar her alanda var olabilir” diyoruz. Mesleklerin cinsiyetleri ile alakalı toplumdaki farklı algıları kırmak istiyoruz. Bu konuda duyarlılığımızı sürdüreceğiz” şeklinde ortak mesaj verildi.

Kaynak Atölyesi Röportajı için tıklayınız.