II. Pendik Vala Gedik Özel Spor Oyunları Düzenlendi
Gedik Üniversitesi, Pendik Belediye Başkanlığı ve Pendik Kaymakamlığı işbirliği ile “II. Pendik VALA GEDİK Özel Spor Oyunları” düzenlendi.
Toplum temelli bir etkinlik olarak “II. Pendik VALA GEDİK Özel Spor Oyunları” spor aracılığı ile zihinsel engelli çocukları akranları ile bir araya getirmeyi, birlikte arkadaşlığı, rekabeti ve başarıyı deneyimlemelerine fırsat vermeyi, toplumsal statülerini yükselterek kabul görmelerini sağlamayı amaçlıyor. Oyunlara, “Aktifim Toplumun İçindeyim” projesi yararlanıcılarının yanı sıra Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinden, Özel eğitim sınıflarından ve Özel eğitim okullarından 200 özel sporcu, Fethi Gemuhluoğlu ve Cemile Çopuroğlu Ortaokullarından aynı yaşlardaki 200 akranı ile birlikte katıldılar.
Oyunların ilk gününde, motor aktivite, atletizm, futbol, voleybol, bocce, badminton ve cimnastik dallarında katılımcıların sınıflandırılması yapıldı. Sınıflandırmanın ardından Oyunların açılış programına geçildi. Program, Gedik Üniversitesi Mütevelli heyeti Başkanı Sayın Hülya GEDİK, Gedik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Berrak KURTULUŞ, Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Dilara ÖZER, Pendik Belediyesi Başkanı Sayın Dr. Kenan ŞAHİN, Gedik Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi Dekanı Sayın M. Kamil ÖZER ve Fakülte’nin Öğretim Üyeleri ile katılımcı kurumların temsilcilerinin de katılımıyla yapılan açılış konuşmaları ile başladı. Daha sonra “Aktif Yaşam Merkezi” (AYM) katılımcılarından oluşan Aktif Minikler Şovu yapıldı. AYM katılımcılarının aileleri ile birlikte yaptığı bu gösterinin ardından yine AYM katılımcılarının “Engelsiz Dans” grubu sahne aldı.
Oyunların başlangıcı, oyunlara adını da veren, Üniversitemizin kurucusu merhum Halil Kaya GEDİK’in sevgili eşi merhume Vala GEDİK adına ithaf edilen “Vala GEDİK Temsili Koşusu” ile yapıldı. Koşuyu gerçekleştirilen Tuzla Vala Gedik Özel Eğitim İş Okulu öğrencilerine madalyaları protokol tarafından verildi.
Çamlık Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen oyunların ikinci gününde yarışmalar üç farklı spor alanında eş zamanlı olarak başlatıldı. Yarışma alanlarının yanı sıra kurulan “Rekreatif Motor Aktivite Alanı”nda ise Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersinde tasarladıkları ve çocukların motor becerilerini destekleyen materyallerle etkinlikler yapıldı. Aynı alanda yine Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü öğrencilerinin yönetiminde “Geri Gönüşüm Atölyesi” kuruldu. Spor dallarında yapılan yarışmaların tamamı, Spor Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlilerinin idaresinde Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşturulan bir gönüllü ve hakem ekibiyle yürütüldü.
Tüm spor dallarında yapılan yarışmalar tamamlandıkça dereceleri ilan edilen sporculara madalyaları veliler, öğretmenleri ve antrenörleri tarafından takdim edildi.