20 Tem 2016

IIW 69. Yıllık Genel Kurul ve Uluslararası Konferansı

Dünya’nın En Büyük Uluslararası Kaynak Buluşması

Bu yıl Uluslararası Kaynak Konfederasyonu IIW’nun 69. yıllık Genel Kurul ve Uluslararası Konferansı Avustralya’nın Melbourne şehrinde 10 – 15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti.

Üye ülkelerden temsilciler, kaynak teknolojileri konusunda özel sektör ve akademik çevrelerden bilim adamları ve 700 kişi üzerindeki delegenin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Türkiye’yi Gedik Eğitim Vakfı bünyesinde İstanbul Gedik Üniversitesi temsil etti.

Bu yıl IIW ‘nun ve kaynak bilim ve teknolojisinin gelişmesine geçen 25 yıl boyunca önemli katkıları nedeni ile Gedik Üniversitesi Rektörlük Bilim ve Teknoloji Danışmanı ve Gedik Holding CEO’su Dr. Mustafa Koçak IIW’nun “Fellow” ünvanına layık görüldü. Bu Türkiye’den bir bilim insanına kaynak teknolojisi alanında verilen ilk “IIW Fellow” ünvanıdır.

Aynı zamanda bu yılki Genel Kurul IIW ‘nun en üst yönetim kurulu olan “Board of Directors” a Dr. Mustafa Koçak üye olarak davet edildi.

Bilindiği gibi “IIW Board of Directors” kurulunda geçen 6 yıl boyunca Sayın Hülya Gedik yer almış ve Vice President olarak görev yapmıştı. Aynı kurula bu yıl Dr. Mustafa Koçak’ın davet edilmesi ile IIW üst yönetim kurulunda Türkiye temsil edilmeye devam edecektir.

Halen IIW Technical Management Board(TMB)’da üyeliği devam eden Gedik Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Tuba Karahan’ın TMB üyeliği gelen talep üzerine bir yıl daha uzatılmıştır.

Her yıl IIW ‘nun üye ülkeleri tarafından seçilen bir bilim insanına verilen  “Halil Kaya Gedik” uluslararası bilim ve teknoloji ödülü bu yıl Japon Dr. Tokihiko Kataoka’ya layık görülmüştür. JFE Steel Corporation firmasında senior araştırmacı olarak çalışan Dr. Kataoka, geliştirdiği “Ultra-Low Spatter CO2 Gas Shielded Arc Welding Process (J-STAR Welding)” teknoloji ile bu ödüle layık görüldü.

IIW yıllık genel kurul toplantısı gelecek yıl 25-30 Haziran 2017 tarihleri arasında Çin in Shanghai şehrinde yapılacaktır.

2018 yılı yazında ise 71. IIW Genel Kurulu Gedik Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye’ye davet edilmiş ve bu anlamda davet ve bilgilendirmeler Melbourne kentinde delegelere yapılmıştır.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?