4 Ağu 2017

İlk stajyer öğrencimiz Robot Teknolojileri UAM’de stajını tamamladı

IAESTE uluslararası öğrenci staj programı kapsamında ilk stajyer öğrenci Üniversitemiz Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezinde stajını tamamlamıştır

İstanbul Gedik Üniversitesi, IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) kapsamında uluslararası öğrenci staj etkinliğine bu yıl ilk stajyer öğrenci kabulü ile başlamıştır. Tunus Devlet Fen Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Endüstriyel Otomasyon Bölümü öğrencisi Ady Taghouti, İstanbul Gedik Üniversitesi Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezinde (RTUM) 1-31 Temmuz 2017 tarihleri arasında stajını başarıyla tamamlamıştır. Ady Taghouti, staj kapsamında robot gripper sistemleri ile ilgili tasarım, mekatronik sistem ve katmanlı imalat (3 boyutlu baskı teknolojileri) ile prototip geliştirme alanlarında çalışmıştır. Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Savaş DİLİBAL ve bölüm öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Haydar ŞAHİN tarafından kendisine yeni nesil robotik gripper sistemler, kavrama kinematiği ve gripper dinamiği ile ilgili temel mühendislik bilgileri aktarılmıştır.

Stajyer öğrencimiz, Gedik Holding bünyesindeki GeKa Robot Bölümünde yer alan RTUM Laboratuvarında endüstriyel robotik sistemlerle ilgili temel seviye robot programlama eğitimi almıştır. Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında ziyaret edilen Gedik Holding CEO’su Dr.Mustafa KOÇAK, fabrika otomasyonu ve kollaboratif robotik sistemler konusunda deneyimlerini aktarmıştır. Ayrıca, stajyer öğrencimiz GeKa Robot Bölümünde yarı zamanlı çalışan Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz ile birlikte otomasyona yönelik mekatronik sistem geliştirme konusunda ortak çalışmalarda bulunmuştur. Staj sonunda yaptığı faaliyetleri Rektörümüz Prof.Dr.Berrak KURTULUŞ, Mühendislik Fakültesi Dekan ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ile Uluslararası Ofis personeline sunmuştur. Rektörümüz Prof.Dr.Berrak KURTULUŞ tarafından kendisine staj başarı sertifikası verilmiştir. Mekatronik Mühendisliği öğrencilerimizle birlikte İstanbul’da kültürel geziler de yapan Ady, 1 Ağustos 2017 itibariyle üniversitemizden ayrılmıştır.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?