29 Ara 2023

İstanbul Fuar Merkezinde 20-23 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlenen 8. Robot Yatırımları Zirvesindeki panelde Üniversitemiz Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş Dilibal’ın moderatörlüğünde “Mühendislik Öğrencilerinin Robotik Alanlarda İş Bulabilme Olanakları” konusu tartışıldı. Panele farklı üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinden katılan panelistler Doç. Dr. Hüseyin Üvet (YTÜ), Doç. Dr. Erkan Dursun (Marmara Üniversitesi), Dr. Cengiz Deniz (Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi) ve Dr. Evren Dağlarlı (İTÜ) konu ile ilgili görüş ve önerilerini aktadırlar. Ayrıca panelin sonunda dinleyicilerle yapılan soru/cevap kısmında ülkemizde ve dünyada birçok endüstriyel alanda robot teknolojilerinin gelişimi ve mekatronik sistemlerdeki önemi katılımcılarla paylaşıldı.