12 Haz 2024

İstanbul Gedik Üniversitesi ve İKSAD Enstitüsü İş birliği ile Uluslararası Fen Bilimleri ve Uygulamalı Matematik Kongresi Gerçekleştirildi.

İstanbul Gedik Üniversitesi ve İKSAD Enstitüsü iş birliği ile 7-8 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen “International Congress on Natural Sciences and Applied Mathematics” kongresi büyük bir başarıyla tamamlandı. Hibrit formatta gerçekleştirilen kongrede hem yüz yüze hem de online oturumlar yer aldı ve böylece katılımcılar esnek bir şekilde etkinliklere katılım sağlayabildiler.

Kongrede toplam 82 bildiri yer aldı. Bu bildirilerin 42’si yabancı katılımcılar tarafından, 40’ı ise Türkiye’deki araştırmacılar tarafından sunuldu. Etkinlik, matematiksel düşüncenin ve araştırmanın önemini vurgularken, aynı zamanda bilimsel iş birliklerini güçlendirmek için de önemli bir fırsat sundu.

Kongrenin amacı, doğa bilimleri ve uygulamalı matematik alanlarında yapılan araştırmaları paylaşmak ve bu alanlardaki yeni gelişmeleri tartışmaktı. Katılımcılar, farklı ülkelerden gelen meslektaşlarıyla bilgi alışverişinde bulunarak, disiplinler arası iş birliklerini güçlendirme fırsatı buldular.

İstanbul Gedik Üniversitesi ve İKSAD Enstitüsünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu önemli etkinlik, bilim dünyasına katkı sağlamak ve akademik çevreleri bir araya getirmek açısından büyük bir adım oldu. Gedik Üniversitesi ve İKSAD Enstitüsü olarak, başta çağrılı konuşmacılarımız Prof. Dr. Mahir RASULOV, Prof. Dr. Mustafa KOÇAK, Prof. Dr. Allaberen ASHRALYEV olmak üzere, 20 farklı ülkeden katılım sağlayan tüm konuşmacılara ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Gelecekte düzenlenecek benzer etkinliklerde yeniden buluşmayı umuyoruz.