26 Eyl 2024

İstanbul Gedik Üniversitesi ve Kartal Belediyesi Arasında Afet Yönetimi Konusunda Önemli İşbirliği Adımları

İstanbul Gedik Üniversitesi ile Kartal Belediyesi Afet ve Acil Durum Yönetim Müdürlüğü arasında düzenlenen toplantıda, afet yönetimi ve kentsel dönüşüm alanlarında işbirliği fırsatları masaya yatırıldı. Kartal Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün de katıldığı toplantı, bölgenin afetlere karşı daha dirençli hale getirilmesine yönelik somut adımların planlanması açısından büyük önem taşıdı.

Toplantıda, İstanbul Gedik Üniversitesi’nin akademik bilgi birikimi ve teknolojik altyapısı ile Kartal Belediyesi’nin yerel yönetim deneyimlerinin bir araya gelerek, afet risklerini en aza indirmek ve halkın güvenliğini artırmak için yapılabilecek çalışmalar ve projeler üzerine kapsamlı bir görüş alışverişi yapıldı. Özellikle İstanbul’un yüksek deprem riski göz önünde bulundurularak, kriz öncesi hazırlık ve kriz anında etkili müdahale yöntemleri üzerine projeler geliştirileceği belirtilirken, afet anında hızlı ve etkin müdahale sağlanması için geliştirilebilecek akıllı teknolojiler ve erken uyarı sistemleri tartışıldı. Bu sistemlerin Kartal’da hayata geçirilmesiyle bölgedeki risklerin azaltılabileceği vurgulandı.

Kartal Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Kartal ilçesinde devam eden depreme dayanıklı yapılaşma çalışmaları hakkında bilgi vererek, yeni projelerde İstanbul Gedik Üniversitesi’nin bilimsel desteğiyle daha kapsamlı kentsel dönüşüm çözümleri geliştirilmesinin sağlanacağını açıkladı

Bu işbirliği neticesinde, bilimsel araştırmalar ve saha çalışmalarını kapsayan ortak projelerin hayata geçirilmesi konusunda fikir birliğine varılırken, bu projeler, afet yönetiminde yenilikçi çözümler sunmayı ve bölge halkını güvence altına almayı amaçlamaktadır.

Geleceğe Dönük İşbirliği Vizyonu

Toplantıya katılan Kartal Belediyesi Afet ve Acil Durum Yönetim Müdürü, bu işbirliğinin sadece Kartal ilçesi için değil, İstanbul genelinde bir model olabileceğini belirtti.

İstanbul Gedik Üniversitesi yetkilileri ise, akademik bilgilerin sahada uygulanabilir projelere dönüşmesi için yerel yönetimlerle yapılan bu tür işbirliklerinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Toplantı, Kartal’ın afet risklerini en aza indirmek amacıyla iki kurum arasında uzun vadeli bir işbirliği yol haritasının çizilmesiyle sona erdi.

Bu toplantı, Kartal Belediyesi ile İstanbul Gedik Üniversitesi arasında, afet yönetimi ve kentsel dönüşüm konularında güçlü bir işbirliği kapısının aralanmasını sağladı. Yapılacak projelerle bölgenin afetlere karşı daha dayanıklı hale getirilmesi hedefleniyor.