6 Haz 2023

İstanbul GEDİK Üniversitesi ve Tezmaksan Akademi Arasında Protokol İmzalandı

İstanbul GEDİK Üniversitesi ile Tezmaksan Akademi iş birliğiyle çözüm odaklı sanayi üniversite iş birliğine ilişkin protokol Anlaşması imzalandı.

İmza törenine İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Hülya Gedik, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Kesik, Tezmaksan Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Tezmaksan Akademi Kurucu Üyesi Sayın Fatma Aydoğdu ve Tezmaksan Kurumsal Müşteri İlişkileri Direktörü Yalçın Paslı katıldı.

İstanbul Gedik Üniversitesi ve Tezmaksan Akademi arasında imzalanan protokol kapsamında eğitim, öğrenim ve çözüm odaklı sanayi – üniversite işbirliği sağlanarak; sanayimizin ve sanayicilerimizin gelişen – değişen teknolojiler doğrultusunda üretim yetkinliklerini ve yeterliliklerini uyumlu hale getirmelerine, daha üst seviyelere taşıyabilmelerine imkân verecek; ihtiyaç analizleri, teknoloji transferi, mesleki eğitim ve ar-ge çalışmaları gibi başlıklarda proje faaliyetleri gerçekleştirilmesi planlandı.

Meslek Yüksekokulumuz Makine programı müfredatında güz ve bahar dönemlerinde ilgili dersler kapsamında tezgah başında veya dersliklerde Tezmaksan Akademi eğitimcileri tarafından uygulamalı eğitimler verilecek; Tezmaksan Akademi paydaşlarının ortak katılımı ile Kariyer Günleri Üniversitemizin yerleşkesinde düzenlenecek. Ayrıca, belirlenecek olan konu ile ilgili olarak Tezmaksan Akademinin Bayrampaşa’da yer alan merkezinde de belirli süreli eğitimler gerçekleştirilecek. Bu sayede eğitim uygulamalarının çeşitliliğinin artırılması, bilgi ve tecrübe aktarımı sağlanması ve yeni teknolojiler eşliğinde öğrenci ve kursiyerlerin mesleki gelişimlerine destek verilmesi sağlanmış olacak.

Üniversitemiz bünyesinde verilecek eğitimlerin özellikle uygulama süreçlerinde Sektör Paydaşları tarafından öğrencilere bilgi aktarılması sektörün ihtiyacı doğrultusunda stajyer ve mezun istihdamına zemin oluşturacak. Ayrıca sektöre yönelik sertifikalı eğitimler düzenlenecek.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?