1 Tem 2024

İstanbul Gedik Üniversitesi Yayınları İlk Kitabını Çıkardı: Cumhuriyet’in 100. Yılında Her Alanda Güçlü Kadın – Çalıştay Kitabı

İstanbul Gedik Üniversitesi, akademik ve kültürel birikimlerini paylaşmak amacıyla kendi yayınevini kurarak yayın hayatına adım attı. Üniversitenin yayınevi; bilimsel araştırmalar, akademik çalışmalar ve toplumsal fayda sağlayacak eserler yayımlamayı hedefliyor. İlk kitap olan “Cumhuriyet’in 100. Yılında Her Alanda Güçlü Kadın – Çalıştay Kitabı” bu vizyonun somut bir örneği olarak okuyucuyla buluştu.

İlk Kitap: Cumhuriyet’in 100. Yılında Her Alanda Güçlü Kadın – Çalıştay Kitabı

İstanbul Gedik Üniversitesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılını kutlamak amacıyla 24-25 Ekim 2023 tarihlerinde “Cumhuriyet’in 100. Yılında Her Alanda Güçlü Kadın Çalıştayı” düzenledi. Bu çalıştay, Üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik’in onursal başkanlığı ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Kesik’in komite başkanlığında, alanında önde gelen uzman ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Çalıştay’da Türkiye Cumhuriyeti’nin yüz yıllık tarihi ve kazanımları, kadın ve cinsiyet eşitliği temelinde; kültürel, toplumsal, politik, ekonomik ve sanatsal açılardan ele alındı. Sunulan bildiriler ve yapılan tartışmalar, Dr. Öğr. Üyeleri Ayşin Şişman ve Emel Birol’un editörlüğünde “Cumhuriyet’in 100. Yılında Her Alanda Güçlü Kadın – Çalıştay Kitabı” adı altında derlenerek okuyucuların beğenisine sunuldu.

Bu kitap, Cumhuriyet’in 100. yılında kadınların her alandaki güçlü varlığını ve katkısını belgeleyerek, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığı artırmayı hedefliyor. İstanbul Gedik Üniversitesi Yayınları, bu ve benzeri birçok değerli eseri okuyucularla buluşturmaya devam edecek.