İstanbul İş Sağlığı ve Güvenliği Günleri 11
Son Uygulamalar İle İş Sağlığı ve Güvenliği Konuları İstanbul Gedik Üniversitesi’nde Masaya Yatırıldı
11. İş Sağlığı ve Güvenliği Günleri, İstanbul Gedik Üniversitesi ev sahipliğinde 4 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi B Blok Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarında Almanya Örneği ve Gedik Perspektifi, İş Sağlığı ve Güvenliğinde Risk Değerlendirmeleri (Uygulamalar – Sorunlar) ve Genel değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda güvenlik kültürü oluşmasına önemli katkı sağlayacak konular masaya yatırıldı.
İstanbul Gedik Üniversitesi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Taşkent ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü Süleyman Bakan’ın açılış konuşmaları ile başlayan seminerde sağlıklı ve güvenli ortamlarda çalışma ve iş güvenliğinin geliştirilmesi konularına değinildi.
II oturumlu olarak Gedik Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Metin KUTAL’ın moderatörlüğünde düzenlenen toplantının ilk oturumunda konuşan Gedik Holding CEO’su Dr. Mustafa Koçak katılımcılara İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarında Almanya Örneği ve Gedik Perspektifi’ni anlattı. İş güvenliğinde öncelikle yapısal güvenliğin sağlanmasının önemine değinen Dr. Mustafa Koçak, büyük kırılmaların küçük çatlaklarla başladığını, iş güvenliğinde mühendisliğin ve inspektörlüğün de öneminin büyük olduğunu belirtti. Bu konuda Almanya ve Türkiye karşılaştırması da yapan Dr. Mustafa Koçak yakın zamanda Türkiye’de nükleer santrallerin kurulması ile birlikte iş güvenliği ve sağlığı konusunun daha çok önem kazanacağının altını çizdi. Dr. Mustafa Koçak, yapısal sağlamlığı temin ettikten sonra doğru bir ekip çalışması ve denetlemeler ile birlikte belirlenmiş kurallara uyarak çalışmanın Türkiye’de bu anlamda bir nükleer kültürün oluşturulmasına yardımcı olacağını söyledi.
Seminerin ikinci oturumunda söz alan Gedik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Kocasoy ise iş sağlığı ve güvenliğinde uygulamalar ve sorunlar konularında risk değerlendirmeleri üzerine katılımcılara bilgiler verdi. Konuşmasında klasik uygulama ile yeni iş sağlığı ve güvenliği anlayışını karşılaştıran Kocasoy risk faktörünün insan hayatında her zaman yer aldığını ve önlenmesinde doğru risk analizlerinin yapılması ve yöntemlerinin belirlenmesinin önemli olduğunu kaydetti.
Seminer Gedik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Metin Kutal’ın konuşmalar sonrası genel değerlendirmeleri ile son buldu.