30 Eki 2020

İŞ’TE BİRLİKTE PROJESİ EĞİTİMLERİ YAPILDI

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Hrant Dink Vakfı Sivil Toplumu Güçlendirme Hibe Programı kapsamında, “Çalışma Hayatının Çeşitlilik Odaklı Yapılandırılması” amacıyla hayata geçirilen İş’te BirlİKte Projesi eğitimleri 24-25 Eylül -21-22 Ekim 2020 tarihleri arasında 4 grup halinde 30 firma ve 10 Sivil Toplum Kuruluşu İnsan Kaynakları Uzman ve yöneticilerine yapıldı.

 PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği) ile İstanbul Gedik Üniversitesi birlikteliğinde yürütülen projede, 30 Firma ve 10 STK’ dan İnsan Kaynakları alanında çalışan uzman kişilere verilen 2 günlük eğitimlerde Bireysel Özgürlükler, Toplumsal Cinsiyet, Önyargı, Çok Kültürlülük, Benlik Tasarımı, Fırsat Eşitliği, Çalışma Hayatında Bilinçli Farkındalık ve Güvence Sistemleri konuları ele alındı. Eğitimler, atölye ve simülasyon çalışmaları ile karşılıklı görüş alışverişinin de yapıldığı interaktif ortamda gerçekleşti. Eğitimlerin Moderatörlüğünü Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman ile Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Deniz Ünan Göktan yaptı. Üniversitemizden Dr. Öğr. Üyesi Lamia Mammadova, Dr. Öğr. Üyesi Ece Erbuğ, Öğr. Gör. Hülya Ünlü, Öğr. Gör. Şeval Kaygusuz ve Arş. Gör. Utku Tuna alanlarına dair sunumları ile katkı sundular.

Eğitimlere katılım sağlayan firmalar; Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş, Abdi Ibrahim,  Pharmaceuticals, Mars Logistics, DP World, Hyatt Regency Kathmandu, KaleHavacılık, Etiya, Petroyag, Akakçe, Penti, Delta Alfa, Vekton Telekominikasyon, Mutlu Akü, Gediz Elektrik Dağıtım AŞ, Gage, Kalibre Holding, Jungheinrich, Omega Motor, Coats Türkiye, ENERCON, Limak Uludağ, Rossman, Deloitte, Lubricants, Özdoku ve Sivil Toplum Kuruluşları; Türkiye Kent Konseyleri Birliği, Genç Hayat Vakfı, Maya Vakfı, Türkiye Kalite Derneği, Züccaciyeciler Derneği, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Alternatif Yaşam Derneği ve Türk Eğitim Vakfı temsilcilerine teşekkür ederiz.