2 Eyl 2020

“İş’te BirlİKte Projesi” Yuvarlak Masa Toplantıları Gerçekleştirildi

Kadın Girişimciliği ile Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Uygulama ve Araştırma Merkezleri Tarafından Yürütülen “İş’te BirlİKte Projesi” Yuvarlak Masa Toplantıları Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği tarafından desteklenen çalışma hayatındaki paydaşların toplumsal cinsiyet eşitliği fikrine açık ve farkındalığı yüksek yapıya kavuşturulması için, insan kaynakları çalışanlarının ve dolayısıyla kurumların bilgilendirilmesi ve eğitim programlarına dâhil edilmesi hedefiyle PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği) ile üniversitemiz ortaklığında Şubat ayında başlayan “Çalışma Hayatının Çeşitlilik odaklı Yapılandırılması “İş’te BirlİKte Projesi” iyi uygulama örneklerinin bir araya getirildiği Yuvarlak Masa toplantıları İstanbul, Bursa, İzmir ve Adana olmak üzere 4 ilde gerçekleştirildi. Üniversitemiz Kadın Girişimciliği ile Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Uygulama ve Araştırma Merkezleri Müdürleri Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman ve Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Deniz Ünan Göktan’ın katıldıkları toplantılara eşitlikle ilgili aktif program yürüten 28 firma katılım gösterdi.

Online platformda yapılan toplantıların ilki İstanbul’da 23 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirildi. “Headline Diversity” (Türkiye’de Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Danışmanlığı Firması) den Arzu Pınar Demirel’in moderasyonunda çalışma hayatında eşitlikle ilgili aktif programlar yürüten 10 şirketin temsilcilerinin katılımıyla bariyerleri incelemek ve cinsiyet eşitliğini geliştirmek için önerileri, strateji ve aksiyonları değerlendirildi. Toplantıya Accor Grup , Arçelik, Arkas Holding, Borusan Holding, Doğuş Otomotiv, Gittigidiyor.com, Garanti BBVA, Limak Holding, Dowe, Mey Diageo katılım sağladı. 28 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilen İkinci toplantıya Bursa’da faaliyet gösteren 7 firma katıldı. BeycelikGestamp, Karsan, Oyakrenault, Segerauto, Tofaş, Valeo ve YeşimTekstil öncü çalışmalarını paylaştılar. Bariyerleri kaldırmak ve cinsiyet eşitliğini geliştirmek için önerileri, strateji ve aksiyonları insan kaynakları alanında zihin açıcı oldu.

Yuvarlak Masa Toplantılarının üçüncüsü İzmir’de 27 Ağustos 2020 Çarşamba günü gerçekleştirildi. İzmir bölgesinde faaliyet gösteren Tüpraş, SunTekstil, Arkas, Esbaş, Gage ve TürkTuborg firmalarının eşitlikle ilgili çalışmaları paylaşıldı. 6 firmada yürütülen iyi uygulama örnekleri, kadınları çalışma hayatına kazandırmak, kurumlarda dengeli eşitliği sağlamak ve hizmet içi eğitimler ile sorunların çözümüne yönelik alınan tedbirler görüşüldü. 28 Ağustos tarihinde yapılan Adana toplantısına da Atimsan, Ravago, Styker, Limakport katılım gösterdi.

Proje bundan sonraki süreçte üniversitemiz öğretim üyeleri tarafından 30 firma ve 10 sivil toplum kuruluşu insan kaynakları personeline yönelik olarak insan hakları, toplumsal cinsiyet, fırsat eşitliği, çok kültürlülük, öz farkındalık, benlik algısı gibi başlıklarda iki gün sürecek interaktif ve uygulamalı eğitimler verecektir.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?