31 Mar 2021

KAGİDER TARAFINDAN DÜZENLENEN FIRSAT EŞİTLİĞİ MODELİ (FEM) SERTİFİKASI ALAN KURUMLAR YILLIK TOPLANTISINA KATILDIK

Üniversitemiz, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından yürütülen;  iş yaşamında toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek üzere özel sektöre destek olmak, istihdam ve kazançlarda eşitliği destekleyerek iş dünyasında fırsat eşitliği prosedürlerini teşvik etmek amacıyla Dünya Bankası teknik desteği ile geliştirilen Fırsat Eşitliği Modeli FEM sertifika programına katılım sağlayarak, 2019 yılında sertifika almaya hak kazanan kurumlar arasında ilk üniversite olarak yer almıştır.

Her yıl düzenli olarak katılımcıların deneyim paylaşımı yaptığı FEM alan kuruluşlar toplantısı bu sene 25 Mart 2021 Perşembe günü 15:30-17:30 saatleri arasında çevrimiçi olarak düzenlendi. Siemens, IBM, Vodafone, Türk Tuborg, Eczacıbaşı, Tukcell, Borusan, Mercedes Benz, Ford Otosan ve Borusan gibi sektöründe lider 37 kurumun sahip olduğu bu sertifika temsilcilerinin yer aldığı toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Akkuş’un mesajı video olarak paylaşıldı.

Toplantıya katılım gösteren Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman; son 2 yıl içinde üniversitemizde yürütülen kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımı ve toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Toplantıda sunulmak üzere hazırladığımız video aşağıda yer almaktadır.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?